Profiel2018-05-09T11:01:42+00:00

 

Profiel

R&S Hydrauliek werd opgericht in oktober 1993 door J. de Raaij en W. Stam. Tot die tijd waren zij beide werkzaam bij Van Rietschoten & Houwens (R&H) op de afdeling Hydraulica.  De verkoop van de activiteiten van R&H was aanleiding om een eigen bedrijf op te richten.

Een aantal van de door R&H vertegenwoordigde fabrikanten besloten mee te gaan naar R&S, zoals Hydrotechnik (minimess meetpunten en digitale meetsystemen voor het meten van drukken en flows), Hänchen Hydraulik (Hoogwaardige cilinder), Haldex Hydraulics (tandwielpompen en –motoren, stroomdelers en compact units) en Yuken Hydraulics (pompen, motoren, kleppen

R&S werd gestart in Spijkenisse in een portable cabin van 18m2. Na 1,5 jaar kon er verhuisd worden naar een nieuw pand aan de Bohrweg, eveneens te Spijkenisse.  5 jaar later waren we hier uit ons jasje gegroeid en verhuisden we  naar de Fermiweg in Spijkenisse.

Begin 2006 traden Bas van der Kolk en Jur Windhorst toe om t.z.t. het belang van Dhr. de Raaij over te nemen. Beiden hadden lange tijd gewerkt bij Denison Hydraulics, inmiddels opgegaan in Parker.
Op 1 Februari 2009 is Dhr. de Raaij uitgetreden i.v.m. pensionering.
Met de komst van Van der Kolk en Windhorst werd het producten pakket sterk uitgebreid en kregen we de beschikking over alternatieven voor de pompen programma’s van Denison, Vickers, Rexroth, Sauer en Voac.

R&S blijft in beweging. Aan de Fermiweg in Spijkenisse zijn we inmiddels ook weer uit de jas gegroeid. Op 18 juni 2010 zijn wij verhuisd naar een behoorlijk groter pand op een top locatie in Zwijndrecht (Ind. Terrein Bakestein), vlak aan de A16, dicht bij de A15. We houden u op de hoogte over de voortgang op onze website

Translate »