Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

De les van R&S

Instructie voor het afstellen van de load sense control op een A10V pomp

Het inbouwen van de A10V pomp ging soepel, maar toch krijg je geen druk in het systeem. Hoe los je dit op? Grote kans dat de pomp nog niet goed is afgesteld. In deze Les van R&S leggen we uit hoe je de load-sense regelaar en de hoofddruk van een A10V pomp afstelt.

Voor je begint: Zorg eerst voor een veilige werksituatie.

Stap 1: Draai van beide schroeven de borgmoeren los. Draai beide schroeven helemaal uit tot dat je geen weerstand meer voelt.

Stap 2: Draai de load-sense regelaar oftewel de ‘by-pass’ regelaar helemaal in en daarna een kwartslag terug. Nu is de controller ingesteld als drukregelaar. Vervolgens kunnen we de hoofddruk instellen.

Stap 3: het instellen van de hoofddruk doe je met de grote schroef. Draai deze in tot de gewenste waarde. Met een Hydrotechnik meet unit is dit eenvoudig af te lezen. Aansluitend borg je de schroef door de borgmoer aan te draaien.

Stap 4: Nu moet de ‘by-pass’ druk worden ingesteld. Draai de kleine schroef weer helemaal terug tot dat je geen weerstand voelt. Draai de schroef vervolgens weer in tot de gewenste waarde. Aansluitend borg je ook deze schroef door de borgmoer aan te draaien.

Heb je alle stappen goed doorlopen en zijn er geen andere problemen, dan zou het systeem nu weer moeten werken.

Loop je nog steeds ergens tegenaan of heb je een ander type pomp of probleem? Neem dan contact met ons op. Wij delen graag onze kennis om je verder te helpen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bekijk onderstaand meer instructie video's:

Draairichting dubbel lip cartridge

Draairichting enkel lip cartridge

Stand poorten schottenpomp

Vermogensregeling

Draairichting enkel lip VQ cartridge